Projekt i Filippinerna

Animal Kingdom Foundation (AKF) i Filippinerna är en av våra huvudpartners. AKF är ett icke-vinstdrivande hundcenter som tar hand om övergivna och  misshandlade hundar. De räddar även hundar som riskerar att slaktas och är aktiva i kampen mot hundslakterier.
Många hundar som skulle blivit en maträtt, andas ut i säkert förvar på AKFs fina räddningscenter.
Det är vanligt att hundar i Filippinerna som har en familj strövar fritt på gatorna under dagarna och blir upplockade av hundhandlare. Har de tur blir de räddade av AKF och kan adopteras eller till och med hitta tillbaka till sina ägare.
För mer information;  www.animalkingdomfoundation.org

Rehabilitationscenter

AKF, med Charles Wartenberg och Llaneres i spetsen, är en ideell, privat organisation. De driver ett härbärge där de ägnar sig åt att rädda misshandlade hundar som är avsedda att slaktas. Man tror på att varje hund förtjänar att bli behandlad humant. Deras rehabilitations och räddningscenter på Tarlac ligger på ett inhägnat område på 2 hektar. Där är stora kennelträdgårdar med stängsel där cirka 300 hundar befinner sig. De stora hundfållorna är imponerande; de är rymliga, luftiga och med träd som skuggar utspridda överallt. Hundarna tas väl om hand och förses med mycket mat. Nya hundar som kommer in får en fullständig uppsättning av hälsobehandlingar såsom avmaskning, rabies vaccination och sterilisering. De får också en tatuering bakom örat så att de kan identifieras. Hundarna med smittbara sjukdomar placeras på ett speciellt område. När personalen är på området måste de klä sig med stövlar och handskar som de måste ta av sig när de lämnar området.

AKF har väldigt lite personal till sitt förfogande. Kärngruppen består av mindre än ett dussin personer inkluderat två fast anställda veterinärer, tre stycken heltidsarbetande på kenneln och tre utredare för att lokalisera de illegala hundhandlarna. Mestadels av inkomsten kommer från Storbritannien och Europa, men AKF hoppas uppmuntra en större lokal medvetenhet och stöd för sin påverkan. Att rädda och återställa misshandlade djur är en belönande erfarenhet. Besök AKF centret på Tarlac eller åtminstone deras hemsida; du kan också bli en del av lösningen.

Så här kan du hjälpa till om du bor i Filippinerna

  • Adoptera en hund.
  • Volontära för AKF.
  • Var frispråkig om bekymmerna med djurens välfärd.
  • Ta hand om din hund eller tänk efter innan du föder upp den.
  • Skulle du kunna ta hand om ett extra husdjur?
  • Ät inte hundkött för att bevisa att du är en man. Det krävs mer mod att rädda ett djur än att döda ett.
  • Bidra till AKFs fond för djurmat och mediciniska uppdrag. Fonden accepterar donationer i form av pengar, hundleksaker eller mat. Eller så kan du köpa deras ”Don’t eat dog” eller ”Support AKF” t-shirtar eller linnen. Alla intäkter går till mat och skötsel till 300 av våra vänner hundarna.

Viktigast av allt, om du känner till någon form av illegal hundhandel, kontakta AKF på: www.animalkingdomfoundation.org.