Vill du hjälpa oss?

Animal Protection Network deltar på mässor för att informera om vår verksamhetVad roligt att du är intresserad av att hjälpa Animal Protection Network! Det som vi behöver hjälp med för närvarande finner du nedan. Läs också nedan om att vara volontär i Asien längre ner på sidan. Om du är veterinär eller veterinärstuderande kan du använda dina kunskaper för att rädda djurliv i Asien.

Vi behöver även alltid hjälp i form av ekonomiska bidrag eller ditt stöd som medlem i APN.

Ge djuren ett bidrag för att stoppa djurplågeri

Bli medlem i APN under länken "Bli medlem". Eller sätt gärna in en slant till oss på Postgiro: 262249-6 eller Bankgiro: 5829-8373 (Nordea). Du kan även sätta över pengar via Swish: 123 466 56 75. Pengarna går oavkortat till våra partners i Asien. Det kostar ca 90 kr att rädda ett katt- eller hundliv. En björn kostar ungefär 4 200 kronor att hålla på räddningshemmet i Kina under ett år. Vill du att pengarna ska gå till ett särskilt projekt, märk insättningen med det projektet.

Du kan självklart skriva ut ett gåvobrev om du ger bort en donation i present.

Att avstå aktieutdelning

Som privatperson (skattskyldig i Sverige) är du skyldig att betala kapitalskatt (30%) på erhållen aktieutdelning. Men om du skänker din utdelning från ett börsnoterat bolag till APN, innan du som aktieägare har haft någon möjlighet att disponera utdelningen, behöver varken du eller vi betala någon skatt, dvs. du skänker även det belopp som motsvarar din skatt på utdelningen. Detta beror på att vi är en ideell förening utan vinstsyfte, och därmed är föreningen skattebefriad. Viktigt att tänka på är att du måste registrera gåvan innan utdelningen beslutas av bolagsstämman. För att allt ska bli rätt i hanteringen – ta kontakt med din bank i god tid före aktuell bolagsstämma.
 
Om du vill veta mer om hur du gör för att donera aktieutdelning, ta kontakt med Anna i styrelsen (anna@animalprotection.se) alternativt din bank.

 

 

Information för dig som är veterinär eller veterinärstuderande: (OBS under Covidpandemin gäller andra regler för inresa till flera av våra projekt)

Är du intresserad av att få praktik i Asien? Vill du använda dina kunskaper till att rädda liv?

Är du veterinär? Eller läser du till veterinär och är på 4:e eller 5:e året? APN:s partners i Asien behöver din kunskap och hjälp, främst med att sterilisera katter och hundar. Gratis boende. Erfarna veterinärer instruerar och handleder dig. Det brukar vara ett par veterinärvolontärer från olika länder kontinuerligt på centrerna. Vi behöver hjälp i Thailand, Filippinerna, och Indien. Se nedan för detaljerad info gällande respektive land.

 • Filippinerna, Animal Kingdom Foundation
  Animal Kingdom Foundation (AKF) har en underbar stor, lite nedgången kolonialvilla i en avokadolund. Här bor ca 700 hundar, som alla räddats från slakterier. Representanter för Animal Protection Network har upprepade gånger bott och jobbat där och kan intyga att alla som arbetar där är fantastiskt trevliga, välkomnande och stora djurvänner. AKF har en av Filippinernas duktigaste veterinärer. Läs mer på vår blogg om vår resa dit: http://apn.blogg.se/.
 • Phuket, Thailand, Soi Dog Foundation
  Soi Dog Foundation (SDF) har en etablerad klinik och hundcenter på Phuket. De har bedrivit vård av gatuhundar och katter samt steriliseringsprojekt i flera år och steriliserat tusentals djur. SDF är systerorganisation till den organisation som visades på programmet Veterinärerna på TV4, där veterinärer reste runt i Thailand och steriliserade hundar.
 • Kho Lanta, Thailand, Soi Dog Foundation
  Kho Lanta har en stor population hundar som är osteriliserade. Denna ö har även en stor population med svenskar. Det är en bomb som väntar på att explodera. För att komma till rätta med problemet och hjälpa så många hundar som möjligt använder sig SDF ibland av en mobil klinik.
 • Indien, Kalimpong Animal Shelter
  Djurhemmet Kalimpong Animal Shelter ligger i norra Indien i bergen. Kalimpong arbetar främst med steriliseringar av hundar.

Är du intresserad av att få mer information och/eller anmäla ditt intresse att bli voluntär? Kontakta Anna Almberg på Animal Protection Network. Email: anna@animalprotection.se.

Information från APN:s samarbetspartners för veterinärer/veterinärstuderande

Phuket, Thailand, Soi Dog Foundation (SDF)

Behöver ni veterinärstuderande som volontärer på Soi Dog?
Ja, de är alltid välkomna. Vi har för det mesta en eller två veterinärer eller veterinärstuderande hos oss, från hela världen. Flera svenskar har varit hos oss.

Vilken tidsperiod?
Det är helt upp till volontärerna själva.

Kan Soi Dog hjälpa till med inkvartering?
Vi har ett enkelt härbärge på hundcentret som är gratis, men det ligger en bit ifrån strand och restauranger. Annars finns det gästhus i närheten som ligger nära stranden och dessa kan man hyra för 600 THB per natt under lågsäsong och för 800 THB per natt under högsäsong. Man kan dela två stycken på ett gästhus.

Kommer det att finnas någon handledare som visar volontärerna vad de ska göra?
Det finns alltid en thailändsk veterinär på förläggningen, och de låter inte en student operera utan en erfaren läkare närvarande.

Vad blir veterinärvolontärernas huvudsakliga uppgifter?
Att kastrera och sterilisera hundar och katter. Men även andra saker som att ta hand om sår och enklare skador, samt att assistera vid operationer.

Hur många timmar per dag arbetar de?
Volontärerna bestämmer själva. Vissa vill arbeta varje dag och andra arbetar fyra dagar i veckan, oftast från klockan 8:30 till 17:00.

Kho Lanta, Thailand, Soi Dog Foundation (SDF)

Under vilken tidsperiod behöver SDF volontärer på Kho Lanta?
Främst under perioden juni – oktober 

Hur länge ska volontärerna stanna?
En vecka minst och gärna längre.

Kommer de att ha någon slags handledare som kan ge dem instruktioner?
Lika som i Phuket finns det en thailändsk veterinär på förläggningen. Det kommer också att finnas en chefskliniker.

Finns det utrustning till att utföra steriliseringar? Finns det någon mobil klinik?
Vi kommer att ta utrustningen med oss. Förläggningen av kliniken kommer att tillhandahållas lokalt. Förläggning finns redan i Kao Lak.

Hur många timmar om dagen kommer de att arbeta?
Ungefär 8:00 – 17:00 varje dag fem dagar i rad, och på den sjätte dagen kollar de hundar, packar upp, och reser.

Får volontärerna gratis inkvartering på Kho Lanta?
Ja.

Filippinerna, Animal Kingdom Foundation (AKF)

Behöver ni veterinärer eller veterinärstuderande som volontärer på AKF?
Vi vill gärna ha hjälp av 4-5-års veterinärstudenter.

Vilken tidsperiod behöver ni volontärer?
Främst februari – mars, juni – augusti, och oktober – december.

Hur länge vill ni att volontärerna stannar?
Minste tre veckor, men om vi har det hektiskt just då ser vi gärna att de stannar längre.

Bidrar AKF med inkvartering och mat?
AKF står för boendet, men ett bidrag på 500 pesos om dagen för maten skulle vara högst uppskattat.

Hur tar sig volontärerna till AKF?
Vi möter upp dem i Manila och skjutsar dem till vårt centrum.

Kommer volontärerna att ha en handledare som instruerar dem vad de ska göra?
Ja, våra veterinärer visar dem vad de ska göra.

Vad blir veterinärvolontärernas huvudsakliga uppgifter?
Det beror på vad som behövs göras; våra veterinärer ger anvisningar. Om vi har hundar som kommer från en operation behövs sterilisering, och om det är en vanlig period: ta hand om sår, och göra rent tänder, till exempel. Vi ser gärna att de som kommer är villiga att hugga i och hjälpa oss med allt som behövs på hundhemmet.

Hur många timmar om dagen arbetar volontärerna och hur många dagar i veckan?
Det beror på hur mycket det är att göra, men normalt är det 8 timmar om dagen. Vår personal arbetar 6 dagar i veckan, men om någon vill ha ledigt någon dag eller så behöver de bara tala om det i förväg så att vi kan planera om deras schema.

Indien, Kalimpong Animal Shelter

Behöver ni veterinärer eller veterinärstuderande som volontärer på Kalimpong?
Ja, vi behöver veterinärstuderande eller veterinärer som kan utföra steriliseringar och kastreringar. Vi behöver dem speciellt för att inrätta det nya härbärget som ska byggas nära Darjeling, eftersom att där finns väldigt många herrelösa hundar. Det är förbjudet för icke-kvalificerade veterinärer att praktisera i Indien, men en veterinär som redan är färdigutbildad (utan att ha några formella papper) kan praktisera under övervakning av en indisk veterinär.

Vilken tidsperiod behöver ni hjälp?
Den bästa tidpunkten är från oktober och framåt. Vi föredrar att veterinärerna stannar minst tre månader, men ibland är det inte genomförbart, och då går det bra med kortare perioder också.

Bidrar Kalimpong med inkvartering eller mat?
Ja, vi bidrar med logi beläget vid det nya härbärget. Alla volontärer får en enkel vegetarisk lunch och middag. Du får laga din egen frukost och om du vill ha frukt eller något annat till de andra måltiderna får du fixa det själv. Köksinrättning finns att använda till detta ändamål.

Hur tar volontärerna sig till inkvarteringen i Kalimpong? Vilken är närmsta flygplatsen?
Volontärerna skulle kunna mötas upp på Bagdora-flygplatsen, dit plan flyger dagligen från både Calcutta och New Delhi. Från Bagdogra är det sedan en bilresa på 2-3 timmar till härbärget vid Himalaya.

Kommer volontärerna att ha en handledare eller veterinär som visar dem vad de ska göra?
Ja, Dr Naveen och Dr Yogesh kommer både finnas till hands för dem.

Vad blir volontärerna huvudsakliga uppgifter?
Huvudsakligen skulle arbetet bestå av sterilisering, behandling av sår och sjukdomar såsom ”distemper and parvo” och diagnoser. De mesta av arbetet involverar katter och hundar.

Det kan även förekomma en del kontorsarbete som involverar beställning av mediciner, att föra journaler och andra uppgifter associerade till härbärgets olika projekt. Ibland behövs planering över projekten och organisationen. Sammantaget arbetar vi som ett team, vilket betyder att vi delar på uppgifterna och ansvaret. Att dela på uppgifterna leder till vänskap genom gemensam prestation.

Vilka djur förutom hundar och katter kommer de att få ta hand om?
På Le Bong-härbärget finns det ibland kor, getter, och grisar, men för det mesta är det katter och hundar som steriliseras och kastreras.

Hur många timmar om dagen arbetar volontärerna och hur många dagar i veckan?
Härbärgena är öppna 7 dagar i veckan och volontärerna får 1 dag i veckan till vila. Om du vill ha mer ledig tid, var god och meddela oss det i god tid. Eftersom att du har engagerat dig i att hjälpa oss, så blir vår planering påverkad av ditt besök.

Vad ska man ta med sig som volontär?
Förut hade Indien ett smalt utbud av vissa produkter, men idag kan man handla det mesta man kan tänkas behöva på supermarkets. Det kan vara en god idé att ta med insektspray för att hålla myggen borta. Insektsprayen från väst är generellt bättre än den som finns i Indien.

Övrig information och villkor för APN:s partner i Indien

 • Volontärer kan bli ombedda att arbeta i vilken som helst av de tillgängliga regionerna i Indien.
 • Härbärgena tar emot volontärer som är veterinärer, och veterinärstuderande, förutsatt att de har tidigare erfarenhet av behandling av djur (exempelvis veterinärsjuksköterskor eller andra som har erfarenhet av att arbeta på någon typ av djurhärbärge).
 • Volontärer ska respektera kulturen i området, ha kläder som täcker armar och ben, osv.
 • Enkla gästrum med toalett finns och enkla vegetariska rätter lagade på lokalt sätt erbjuds.
 • Vaccination mot rabies är obligatorisk. Du kan vaccinera dig innan du kommer till Indien eller få det gjort på plats. Andra vaccinationer får göras i samråd med din egen läkare i Sverige.
 • Hälsovård ingår inte. Lokala läkare finns att tillhandahålla och det är billigare med sjukvård här än i väst.
 • För volontärer som stannar 1 år tilldelas ett rum för hela året. Volontärer som endast stannar 3 månader måste vara redo att städa och utrymma sina rum om de ska vara borta mer än några dagar.
 • Vi tar in volontärer i tre perioder: 3 månader, 6 månader, och 1 år. Vi måste veta i förväg hur länge du kommer att stanna så att vi kan planera framåt för de andra volontärerna som ska komma.
 • Alla volontärer får en ledig dag per vecka. Om man vill kan man spara sina lediga dagar och vara ledig 3 dagar i rad istället, efter att ha kommit överens med de andra i teamet. Låt oss få veta i förväg.
 • Volontärer som kommer och arbetar 1 år får 4 veckor semester, ersättning för flygresan hem, och en ekonomisk ersättning på 200 US dollar per månad.
 • Om du kommer och arbetar i 6 månader kan du ta 2 veckors semester och få halva flygbiljetten betald. Du kommer också att få en ekonomisk ersättning på 100 US dollar per månad.
 • Om du bara stannar 3 månader måste du bekosta resorna själv.