Januari 2008

Januari 2008

Kära medlem i Animal Protection Network; tack för att du räddar liv. Dina pengar går oavkortat till våra partners i Asien, som sliter för ett värdigare liv för de katter och hundar som slaktas. De är helt beroende av internationellt stöd.

Just nu är två personer ur vår styrelse, Milla Bokemar och Lou Kockly, i Filippinerna och besöker vårt projekt där som arbetar mot illegal hundslakt. Ändå slaktas omkring hundratusen till en halv miljon hundar om året. Vår partner AKF gör ett farligt men fantastiskt jobb att rädda hundar från transporter på väg slakterier, sätta gärningsmännen i fängelse och stänga ner hundslakterier. Det kostar ungefär 90 kr att rädda livet på en hund. AKF har stängt ner 30 slakterier, sett till att 80 personer har dömts och räddat över 800 hundar. Våra svenska pengar från Animal Protection Network står för 10% av deras omsättning.

Under resan hjälper Milla och Lou från Animal Protection Network till på hundhemmet dit alla hundar som räddas från slakt får komma, för att sedan ingå i ett adoptionsprogram. De kommer även att besöka en hundköttmarknad och intervjua nyckelpersoner på plats. Läs om Millas och Lous upplevelser från Filippinerna på vår blog; apn.blogg.se. Blogen innehåller inga otäcka bilder eller text.

Se vårt svenska bildspel om AKF och Filippinerna här: youtube.com/watch. Är du känslig för hemska bilder vill jag varna för att några av bilderna på bildspelet.

Med alla nya medlemmar vi fick på MyDOG i Göteborg och SKKs Hund 2007 i Stockholm kommer vi att höja upp bidragen till projektet (idag ger vi 10 000 kr i månaden). Vi kommer även att överlämna de 30 000 kr som vi fick in på mässorna från försäljning av mjukishundar, plus ytterligare 20 000 som vi har samlat in, på plats till projektet.

Ett stort tack till Mindset och Heno AB som har sponsrat flygresan till Filippinerna. Och tack till Djurmagazinet i Högdalen, Cats & Dogs i Älvsjö, CRT Zoologiska och Jeckson design som skickade med hundkoppel och hundschampo, vi fick flera kassar fulla av respektive företag, till hundarna. Jättetack även till Plaque Off, Limex, Vibri och Gustaf & Evita som har varit så generösa med produkter. Det går inte ens att köpa koppel till större hundar i Filippinerna, finns bara för de mindre raserna som är ”sällskapshundar”. Länkar till alla företagen står under ”sponsorer” på vår förstasida; www.animalprotection.se.

/Tack återigen för att du möjliggör vårt arbete och är med och räddar liv.

Anna Almberg, ordförande, Animal Protection Network