Projekt i Kina

Animal Protection Network arbetar tillsammans med Animals Asia Foundation för att rädda gallbjörnar som exploateras i Kinas gallindustri. Animals Asia är en av våra huvudparters i Asien.

Animals Asia - Until the Cruelty EndsJill Robinson, MBE Founder och CEO Animals Asia Foundation: ” Vår prioritet har varit att rehabilitera dessa björnar efter deras år av trauma på grund av att de låsts in i små burar och mjölkats på galla”.

Räddningscentret grundades baserat på den vietnamesiska regeringens överenskommelse med Animals Asia år 2005 att få finansiera och utveckla en inrättning på tolv hektar som permanent skulle rehabilitera och hysa 200 utsatta björnar, räddade från den illegala gallindustrin. Baserat på denna överenskommelse har Animals Asia investerat mer än två miljoner US-dollar i byggnader och infrastruktur.

Jill och hennes team gör ett fantastiskt jobb imed att rädda asiatiska svartbjörnar ur den tortyrliknande gallproduktionen. De har bidragit till att flera hundra björnar har kommit ur sina små burar till att ha ett härligt björnliv. Viktigast är att de har bidragit till att ett stort antal björnfarmer har stängts ner.

Animals Asia jobbar såväl med driva björnhem för räddade björnar, som med att arbeta opinionsbildande för att reducera efterfrågan och politiskt för att det inte ska vara lagligt att driva gallfarmer.

 

 

bjorn1

Här är några bilder på den räddade björnen Nhan Ai. Hon har genomgått en ganska lång rehabiliteringsprocess, men mår nu mycket bättre. Här är bilder när hon får komma ut i gräset efter att ha varit inne i kliniken på Animals Asias center. 

Hon fick chansen att bli fri från björnfarmandet, efter att hennes ägare ändrade sig. Ägaren heter Phan Thanh Dai och är 80 år gammal. I 15 år hade han mjölkat Nhan Ai på galla.

Han hade sett andra björnar som Animals Asia hade rehabiliterat, och bestämde sig för att hans björn också skulle bli fri.

buddist

 

Här är en buddistmunk som välsignar henne, innan hon började sin långa resa mot rehabilitering hos Animals Asia.

I början hade Nhan Ai ont och var nervös. Hon hade problem med att socialisera med de andra björnarna. Inte så konstigt efter att under 15 år bli mjölkad på galla, ett ensamt liv och en smärtsam process. Men under en ganska kort tid blev hon mindre orolig. 

Idag är hon frisk och njuter av livet.

 

 

bjorn2bjorn3

 
 
Animals Asia Foundation vill öka medvetenheten om utvinning av galla i Kina och VietnamGallbjörn instängd i bur på kinesisk gallfarm

 

Animals Asia Foundation vill öka medvetenheten om den grymma utvinningen av galla och för att försöka få stöd för att stoppa gallutvinning. Animals Asia informerar på skolor, kommuner, och universitet som lär ut traditionell medicin. De får uppmärksamhet av media, tar hjälp av kändisar för att få ut budskapet och samverkar med andra djurskyddsgrupper.

 

 

 

 

 

Här nedan ser ni underbara bilder på Misty och Rain från Animal in Asia. Björnarna är systrar och sysselsätts med olika aktiviteter på Animal in Asias räddningscenter för gallbjörnar. Vi är så lyckliga över att dessa två inte hålls inspärrade i små, små burar för att tömmas på galla.

Björnungar leker i bubblor på AAF:s räddningscenter för gallbjörnarBjörnungar på Animal Asia Foundations räddningscenter för gallbjörnarBjörnungar på AAF:s räddningscenter för gallbjörnar