Oktober 2005

   

       Nyhetsbrev        

 

 

Oktobet, 2005

Hjälp oss stoppa djurplågeriet av hundar och katter i Asien

Innehåll
1. Filippinerna
2. Thailand
3. Sydkorea
4. Insamling till Goliat

 


 

Om organisationen
Varje dag slaktas 40.000 hundar och tusentals katter i Asien. Många av dem torteras till döds. Djurskyddsorganisationerna där behöver desperat hjälp.

Animal Protection Network är en svensk organisation som stödjer deras arbete. Vi har det senaste halvåret kunnat rädda hundratals katter och hundar. Men vi behöver fler medlemmar.
Bli medlem nu och hjälp oss stoppa tortyren.

Bli medlem

 


Schweiz förbjuder import av hund- och kattskinn

Ytterligare ett land i Europa förbjuder import att katt- och hundpäls.
Lagförslaget röstades igenom den 23 september.

Importförbudet är något djursskyddsorganisationerna i Schweiz jobbat för länge. I november 2004 överlämnade djurskyddsorganisationen Schweizer Tierschutz STS mer än 80 000 namnunderskrifter för ett förbud av hund- och kattskinn.
Lagförslaget är en del i översynen av landets djurskyddslagar.

Sverige har fortfarande inte förbjudit import av katt- och hundpäls.

Till hemsidan

 


Tävling: Gör en banner om APN och hjälp oss sprida att vi finns

Kom igen nu! Vi behöver banners i olika storlekar och former för att lättare sprida att vi finns på andra hemsidor. De förslag som bäst presenterar Animal Protection Network eller något av våra projekt belönas med presentkort på SF biobiljetter. Använd gärna bilderna på vår hemsida.
Eftersom responsen har varit så låg har vi flyttat fram datumet en månad:

Frågor och banner mailar du till info@animalprotection.se senaste den 23 oktober
Du kan skicka in flera bidrag samtidigt. Observera att den banner du skickar in kan komma att läggas upp på vår hemsida för att andra ska kunna hämta dem och lägga upp dem på sina hemsidor.

Till hemsidan

 


APNs aktiviteter i Sverige.

APN har haft ytterligare en loppis som gav 1700 kr och medverkat med bord och bullar på södermalms nya utomhusmarknad vid Bergsunds strand.

Till hemsidan

 


Föredrag med Jan Fennell inställt

Det seminarium med Jan Fennell som skulle hållas till förmån för Animal Protection Network den 1 oktober är inställt pga för få anmälda. Föredraget annordnades av Hundlyssnaren och de kontaktas på:

 

www.hundlyssnaren.se

 


Rapport från Filippinerna

Animal Kingdom Foundation, AKF, har gjort ett tillslag mot handeln med hundkött på en marknad i Baguios. 142 kilo hundkött konfiskerat och 3 handlare väntar åtal. Syftet med tillslaget var att påminna om att även handeln med hundkött är olaglig.

Den 10:e Augusti 2005, konfiskerade National Meat Inspection Service (NMIS) och Animal Kingdom Foundation (AKF) 142 kilo hundkött, genom ett tillslag på Baguios öppna marknad i Filippinerna. Köttet hade ett estimerat marknadsvärde av nästan 3000 kr vilket är betydligt mer mätt i Filippinska mått. Avsikten var att människor skulle äta köttet.

AKF bidrog genom att övervaka leveranserna av hundkött till marknaden. Varje dag mellan klockan 5.30 och 6.30 på morgonen kom tre leveranser av hundkött till marknaden. Rutiner och registreringsnummer på bilarna noterades. En onsdagsmorgon placearde teamen ut sig på marknaden. Tillslaget skulle ske klockan 6.30. Trots att poliser var närvarande var NMIS och AKS tvungna att uppmärksamma det faktum att de kunde bli attackerade av försäljare med knivar, men allt gick bra.

Allt hundkött på marknaden konfiskerades, och en försäljare vid namn Juvelita Corpus greps. Ytterligare en hundköttsförsäljare och en leverantör av hundkött kommer att åtalas för brott mot NMIS Filippinska lagar.

Tillslaget bevittnades av ABS CBN TV Patrull Baguio, som senare sände ett inslag om tillslaget, samt Filippinernas Bombo Radio och tidningen ZigZag.  öljande dag (11 augusti) diskuterade Bombo Radio problemet, Baguio stads borgmästare kritiserades för att denne misslyckats med att realisera djurrättslagarna.

Tillslaget räddade inte några hundar konkret men sände ett tydligt budskap att inte bara slakt av hundar, utan också handeln med hundkött, är olagligt och motarbetas från mydigheternas sida.

 

Läs om bakgrunden till projektet

 


Rapport från Thailand

Under september har vi bekostat ytterligare 20 kastreringar på ön Koh Samui. Under 2005 har APN totalt bekostat 262 operationer, samt vaccination och mat under de 10 dagar som djuret återhämtar sig efter operationen.

Projektets mål är att minska antalet hemlösa djur och på så sätt förhindra förgiftningskampanjer som leder till en oerhört plågsam död för de djur som drabbas.
(“Looser” på bilden är en av hundarna som kastrerats och vaccinerats)

Läs om bakgrunden till projektet

 


Rapport från Sydkorea

Vi skickar ute en extra påminnelse om att Sydkorea försöker göra det lagligt att slakta hundar och katter. Namninsamlingen kan du skriva under på vår hemsida genom länken nedan.

Redan nu slaktas miljoner hundar och katter illegalt. Godkänns den föreslagna policyn, som handlar om slakthygien, kommer kött från hundar och katter att bli lagligt och därmed mer acceptabelt. Det skulle få som följd att ännu fler hundar och katter slaktas.
Det värsta med slakten av hundar och katter i Sydkorea är att djuren medvetet plågas till döds, för att köttet ska ”få läkande och potenshöjande effekter”. De hemskaste filmer från Sydkorea visar hundar som hängs och kämpar för sitt liv medan någon slår dem med påkar, för att sedan servera dem som exklusiva rätter på restaurang.

Namninsamlingen kommet att överlämnas runt den 20e oktober. Har du ifyllda namnlistor? Skicka dem till oss på adressen längst ner så snart som möjligt.

Namninsamling till Sydkoreas ambassad

Sprid namninsamlingen till dina vänner

 


Insamlingen till Goliat och Mike

Insamlingsmålet för att hjälpa Mike och Goliat uppnått. Under vårt arbete i Thailand efter flodvågen träffade vi hundar som tidigare haft hem. De vantrivdes fruktansvärt på den hundgård de tagits till och undrade förstås var husse och matte tagit vägen. Vi startade en fristående insamling för att täcka kostnaden för att flyga dem till nya hem i Europa.

Nu kan vi med glädje meddela att vi har nått insamlingsmålet på 10000 kr. Nu dröjer det inte länge innan Goliat och Mike kan åka till nya hem.

Tack än en gång alla som skänkt gåvor för att hjälpa Goliat och Mike. Vi kommer att hålla er uppdaterade om hur det går för dem.

Läs mer om insamlingen