Augusti 2005

   

       Nyhetsbrev        

 

 

Augusti, 2005

Hjälp oss stoppa djurplågeriet av hundar och katter i Asien

Innehåll
1. Thailand
2. Filippinerna
3. Sydkorea
4. Insamling till Goliat

 


 

Om organisationen
Varje dag slaktas 40.000 hundar och tusentals katter i Asien. Många av dem torteras till döds. Djurskyddsorganisationerna där behöver desperat hjälp.

Animal Protection Network är en svensk organisation som stödjer deras arbete. Vi har det senaste halvåret kunnat rädda hundratals katter och hundar. Men vi behöver fler medlemmar.
Bli medlem nu och hjälp oss stoppa tortyren.

Bli medlem

 


Föredrag med Jan Fennell till förmån för APN

Jan Fennell kommer till Stockholm för att hålla ett seminarium. Seminariumet anordnas av www.hundlyssnaren.se till förmån för Animal Protection Network.

Datum: 1 oktober 2005 Plats: Kungliga Tekniska Högskolan. Sal F1. Tunnelbanestation: Tekniska Högskolan (röda linjen mot Mörby). Restid cirka 6 min från T-centralen. Tid: Lördagen den 1 oktober kl. 13. Seminariumet beräknas pågå i cirka 3-4 timmar. Pris: 280 kr/person inkl. fika.

Anmälan kan du läsa om på http://www.hundlyssnaren.se/

 


APN på Blandis utställning i Farsta gård 20 augusti

Lördagen den 20 augusti fanns Animal Protection Network på plats med informationsbord på Blandis utställning för blandrashundar i Farsta Gård, Stockholm. Uställningen pågick under lördagen med bland annat “Dogshow” och skyddshundsuppvisning.

 


Tävling: Gör en banner om APN och hjälp oss sprida att vi finns

Vi behöver banners i olika storlekar och former för att lättare sprida att vi finns på andra hemsidor. De 3 som bäst presenterar Animal Protection Network eller något av våra projekt belönas med presentkort på SF biobiljetter. Bredden får gärna vara mellan 150 och 250 pixlar. Använd gärna bilderna på vår hemsida.
Banner och frågor mailar du till carina@animalprotection.se senaste den 20 september
Du kan skicka in flera bidrag samtidigt. Observera att den banner du skickar in kan komma att läggas upp på vår hemsida för att andra ska kunna hämta dem och lägga upp dem på andra hemsidor.

 


Loppisar till förmån för APN under sommaren.

Solen sken och många stadsbor åkte till stranden. Men APN trotsade hettan och samlade in ytterligare 2774 kronor. En loppis i Umeå i augusti gav ytterligare 406 kr.Under augusti och september planerar vi fler loppisar och välkomnar både prylar och hjälp med att sälja saker.Ett stort tack till alla som hjälpte till på plats eller skänkte saker!
Vill du anordna en loppis? Skicka ett mail till info@animalprotection.se eller ring oss på 0762-158423.

Vill du hjälpa till? 

 


Rapport från Thailand

Under första halvåret 2005 har vi stött ett kastreringsprojekt på ön Koh Samui.
Projektets mål är att minska antalet hemlösa djur och på så sätt förhindra förgiftningskampanjer som leder till en oerhört plågsam död för de djur som drabbas.
Arbetet innebär att hundar och katter fångas in och kastreras för att efter 10 dagar släppas ut igen på sitt vanliga revir, då har de även vaccinerats mot rabies och de vanligaste sjukdomarna.

Animal Protection Network stöd till Dog Rescue Center Samui innebär att vi betalar för kastrering och vaccination, samt mat under de 10 dagar som djuret återhämtar sig efter operationen. Under 2005 har APN bekostat följande operationer:

Kastrering av hundar:
107 tikar
56 hanar

Kastrering av katter:
57 honor
8 hanar

10 övriga operationer:
Amputering av ben, amputering av svans, ögonoperation, tumör och tidig abort av valpar.

Till och med juli har APN bekostat totalt 242 operationer inkl eftervård och vaccinationer.
Genom projektet på Koh Samui vill vi visa på ett exempel med en bättre och hållbar lösning som på sikt kan minska antalet hemlösa hundar på ön.
(“Hope” på bilden är en av hundarna som steriliserats och vaccinerats)

Läs om bakgrunden till projektet

 


Rapport från Filippinerna

I Filippinerna stödjer vi Animal Kingdom Foundation, AKF, som gör tillslag mot illegala slakterier och rädda hundar. En stor del av arbetet innebär också att driva rättegången mot slaktarna för att minska slakten av hundar.

Från januari t o m juli har AKF gjort 8 tillslag och räddat 282 hundar. Animal Protection Network har bekostat 4 av dessa tillslag. Under tillslagen har 21 personer gripits.

Vanligen transporteras hundarna i en jeep eller van, i oerhört små burar. En bur som vanligtvis kan rymma 4 hundar är fylld med 20-30 hundar! Hundarna har ingen mat eller vatten, ingen ventilation/luft, och ibland har de munkorgar på. Bilen färdas ofta från den södra ända till den norra delen av Filippinerna. En resa som tar ungefär 10-12 timmar.

I ett tillslag var fordonet som användes för att transportera hundarna alldeles för litet. Bara hälften av de 70 hundarna som fanns inuti fordonet kunde räddas. En del av hundarna dog kvävdes till döds på grund av att de var staplade på varandra.
(Hundarna på bilden räddades vid ett tillslag)

Läs om bakgrunden till projektet

 


Rapport från Sydkorea

Sydkorea försöker göra det lagligt att slakta hundar och katter.
Redan nu slaktas miljoner hundar och katter illegalt. Godkänns den föreslagna policyn, som handlar om slakthygien, kommer kött från hundar och katter att bli lagligt och därmed mer acceptabelt. Det skulle få som följd att ännu fler hundar och katter slaktas.
Det värsta med slakten av hundar och katter i Sydkorea är att djuren medvetet plågas till döds, för att köttet ska ”få läkande och potenshöjande effekter”. De hemskaste filmer från Sydkorea visar hundar som hängs och kämpar för sitt liv medan någon slår dem med påkar, för att sedan servera dem som exklusiva rätter på restaurang.

Beslutet om policyn kan komma när som helst och Animal Protection Network planerar att lämna över namninsamlingen till Sydkoreanska ambassaden så snart som möjligt.
Har du ifyllda namnlistor? Skicka dem till oss på adressen längst ner så snart som möjligt.

Har du inte redan skrivit på namninsamlingen kan du göra det på vår hemsida. Klicka på länken nedan.

Namninsamling till Sydkoreas ambassad

Sprid namninsamlingen till dina vänner

 


Insamlingen till Goliat och Mike

På en av hundgårdarna vi besökte under vårt arbete i Thailand efter tsunamin finns flera hundar som tidigare haft ett hem. De saknar sin husse och matte och vantrivs nu oerhört på hundgården där de inte ens får promenader. De ville ha närhet, sökte ögonkontakt med oss och följde efter oss inne i hundgården. Vi upplevde dem som mycket deprimerade. I Thailand har de ingen chans att få ett nytt hem och vill vi hjälpa dem till ett nytt hem hos en familj i Europa.

APN startade en fristående insamling för att täcka kostnaden för att flyga dem till Tyskland.
På ett par månader har vi nu fått in över 3/4 av det uppsatta insamlingsmålet. Nu saknas bara 2464 kr och vi hoppas att ett par av hundarna kan åka till sitt nya hem i slutet på september.

Stort tack till alla som har skänkt gåvor till Mike och Goliats resa. (Goliat på bilden)

Läs mer om insamlingen