September 2013

 

 I detta medlemsbrev kan vi berätta att det räddningscenter i Indien har gjort ett fantastiskt arbete med att vaccinera och kastera hundar ute på landsbygden. Vi har även kvartalsrapport nummer 2 från Animal Kingdom Foundation i Filippinerna som berättar ofyra tillslag mot illegal handel med hundar. I Thailand har de första katterna räddats från kötthandel- ett glädjande besked att man nu även räddar katter. Och inte minst, de underbara bilderna på björnsystrarna på Animal i Asias räddningscenter i Kina. Allt tack vare er medlemmar!

Vaccination och kasterering av hundar och antirabiesvaccinationer

Naren, anställd på Darjeeling Animal Shelter, ger antirabies-vaccin vid MUNGERJUNG T.E. Vårt team har varit framgångsrika I att anordna kontinuerliga ABC-läger med antirabiesvaccination I tre år på den här platsen, som ligger nästan två timmars restid från staden Darjeeling. Människorna här arbetar för det mesta på teplantager och är hänvisade till produkter från boskapsuppfödning som en del av sin inkomst. Andå har vi förstått att de äger en hel del husdjur.Människor här är mycket förtjusta I katter och hundar. Vi gjorde sammanlagt sju operationer, där alla var hundar och sammanlagt 52 antirabiesvaccinationer (49 på hundar och 3 på katter).

 

Kampanjen mot handel med hundkött

Ur andra kvartalsrapporten från Animal Kingdom Foundation, Filippinerna

Under en räddningsaktion i Batangas det första kvartalet 2013 räddades 24 levande och 3 döda hundar från att bli offer för illegal handel med hundkött. Tråkigt nog tredubblades detta antal under andra kvartalet. Den 7 april räddades sammanlagt 93 hundar i en Mitsubishi L 300 Van. 72 av dessa  var tyvärr redan döda, uppenbarligen på grund av hetta och det stora antalet hundar i bilen. Många hade kvävts i brist på ventilation i den stängda bilen. Räddningen var ett resultat av en bevakning som pågått i en hel vecka på grund av att det på senare tid blivit allt svårare att spåra och upptäcka handeln. De 21 hundar som lyckades överleva denna svåra prövning överlämnades till räddningscentret i Capac Tarlac för lämplig rehabilitering och medicinering.

Den 26 april stoppade AKF tillsammans med den lokala polisen en van klockan två på morgonen. Där fanns sammanlagt 68 hundar, varav 49 hade dött av kvävning, hetta och inhuman behandling.  Dessa begravdes på centrets djurkyrkogård, och de hundar som var vid liv fick omedelbar medicinsk behandling av AKF.

Den 19 juni räddades ytterligare 13 hundar av AKF. De hittades i en trehjulig bil. Polisen lyckades tränga in fordonet i ett hörn, men föraren flydde och kunde inte arresteras. Hundarna hade utsatts för grym behandling, och en av dem hade kvävts till döds. De övriga 12 överlämnades till AKFs räddningscenter, där de nu återhämtar sig och rehabiliteras.

Vi väljer att inte visa bilder från dessa räddningsaktioner.

Bubbel bad för Misty och Rain

Lyckliga månbjörnars måndag! 

Att hålla björnar mentalt sysselsatta är en viktig del i utvecklingsarbetet på centret. Syn, lukt, ljud, känsel och smak.

För de unga månbjörnarna Misty och Rain kan väl få saker vara mer ovanliga än ett bubbelbad. Det är inte första gången som vi har använt ”barnvänliga” bubblor i utvecklingsarbetet för björnungar, och det resulterade i att både deras nyfikenhet och deras lekfullhet höll i sig ovanligt länge. Misty gillade det direkt, men Rain var tvungen att låta sig övertygas av sin syster – fast hon lyckades ta sig i till slut.

Foto: Animal in Asia

 

Katter räddade i Thailand

Smugglare som försökte korsa Mekongfloden med 90 katter stoppades vid gränsen. Katterna skulle ha förts till antingen Vietnam eller Kina.

Det här är de första katterna någonsin avsedda för kötthandel som stoppats i Thailand.

Katterna har förts till djurskyddet i Nakhon Phanom, och Soi Dog har redan skickat pengar för deras omvårdnad. Nakhon Phanom har inga lämpliga inrättningar för katter. Soi Dog har skaffat fram ett stort antal burar för hundar, och några av dem ska till en början användas till katterna. Vi har redan tidigt sett tecken på att katterna är mycket snälla tamkatter som stulits.

Foto med tillstånd av Thai Channel 7 news.