Oktober 2012

TACK FÖR DITT STÖD!

Vi är otroligt glada att vi nu äntligen har nått till över 500 medlemmar. Det innebär att vi kan hjälpa ännu fler djur i Asien. Det betyder mycket för alla oss som jobbar ideellt med APN. Ett stort tack till er medlemmar som skänker gåvor också, de är väldigt uppskattade på plats i Asien. 

En annan spännande sak just nu är att vi har börjat vår bokföring i linje med 90-kontos krav. Planen har ju i flera år varit att gå med i 90-konto kring år 2012. Vi kommer fortfarande att ge över 90 procent av våra intäkter, direkt ner till projekten, även om vi går med i 90-konto. Vi tror ändå att den extra kostnaden som 90-konto innebär kan medföra att vi kan växa och få fler medlemmar.

Snälla – gå in här och protestera mot att AAFs underbara björnhem i Vietnam ska läggas ner. Internationella protester gör skillnad. Var med och påverka!

Nedan är ett urval av vad de pengar som ni kära medlemmar donerar till Asien uträttar. Läs om "En dags arbete" i Jaipur. Vilket jobb de gör!! DE KÖR RUNT MED EN BUSS OCH TAR UPP OCH BEHANDLAR SKADADE DJUR. Hela dagarna. Vilka hjältar. Tack för att ni stödjer dem. 

Och vilken fin historia om Hero, som blev räddad av vår partner Soi Dogs i Thailand, från en transport som skulle sälja hundköttet till en Vietnamesisk restaurang. 

Varma tack och hälsningar, Anna Almberg, ordförande, Animal Protection Netowrk

 

PROTESTERA MOT ATT BJÖRNHEMMET SKA LÄGGAS NER

Gå in här omgående och gör din röst hörd. Internationella protester gör skillnad! Det skulle vara en tragedi om björnhemmet måste läggas ner. 
 
 

 

 

EN SOLSKENSHISTORIA FRÅN THAILAND

Här är en historia från vår partner Soi Dog i Thailand. De jobbar med att hjälpa gatuhundar samt hundar från att räddas från att bli mat, men arbetar också med adoption. 

Hero är en av de hundar som räddats från handeln med hundkött och som var ämnad för Vietnams restauranger. Han räddades från en lastbil tillsammans med flera hundra andra hundar. Så här såg transporten ut som han räddades från. 

Hero hade turen att erbjudas ett hem i Boston, USA, och hon flögs dit för några dagar sedan, där hon togs emot  av det par som hjälpt till att betala resan.

Heros nya matte Liz var också där för att möta henne och ville för sitt liv inte missa det. Se på videon nedan om Heros ankomst till Boston och när hon mötte Liz för första gången.

Liz ger oss en inblick i varför hon beslöt sig för att adoptera Hero och hur det har gått så här långt:

”Jag hade funderat på att adoptera en tredje hund några månader innan jag fick höra om Hero. Jag hade redan två hundar som jag älskar mer än något annat, men jag hade fortfarande så mycket mer kärlek att ge. Jag visste att de skulle uppskatta en ny vän, men jag ville försäkra mig om att de skulle passa perfekt tillsammans. Jag ville att det skulle vara en räddad hund, eftersom jag är starkt intresserad av adoption och djurrätt. Efter att ha sett foton och en video med Hero på nätet visste jag i mitt hjärta att hon hörde hemma hos mig och mina andra hundar. Ju mer jag fick veta om handeln med kött och allt som dessa hundar hade gått igenom och skulle fortsätta gå igenom om det inte vore för organisationer som SOI DOG och GIVE A DOG A BONE, desto lättare blev det för mig att ta mitt beslut.

Jag kände mig som i en berg- och dalbana under de få veckor som föregick hennes ankomst hit. Jag kunde inte låta bli att gråta, eftersom jag var så ivrig att få hit henne. Först funderade jag på att ändra hennes namn, men så började jag tänka på allt hon gått igenom och hur hennes liv kunde ha slutat, och så började jag gråta igen. Hon är verkligen en ”hjälte” och har absolut gjort sig förtjänt av sitt namn.

Hon har acklimatiserat sig på ett underbart sätt till min lilla pälsfamilj, de avgudar henne och har inte haft några problem alls med henne. Det har bara gått lite mer än en vecka, men det känns som om hon varit här alltid! Min busiga chihuahua har äntligen någon som kan hålla jämna steg med henne i hundparken! Jag kan inte låta bli att le varje gång jag ser henne vifta med svansen åt mig, särskilt när hon ligger hopkurad med någon av de andra hundarna. Jag är evigt tacksam mot alla som varit inblandade i att rädda Hero från lastbilsflaket och föra honom till USA och till mig. Jag älskar henne så mycket och hoppas att jag en dag (när jag får ett större hem) ska kunna adoptera fler Soi Dogs!”

Se filmen här när Hero anländer till Boston: http://www.youtube.com/watch?v=vl3vEd1AfPY&feature=youtu.be

 

NYHETER FRÅN VÅRA PARTNERS I INDIEN

Här kommer lite information från Indien "En dags arbete":

Många av våra läsare och supporters har besökt HIS shelter och sett de fantastiska prestationer som utförs av alla som jobbar där. För dem som ännu inte varit på plats hoppas jag kunna förmedla en kort inblick i en typisk dag i HIS´ liv.

Det första som händer på morgonen är att alla kennlar och burar kontrolleras av den veterinär som haft nattjänst. Snabb smärtlindring och medicinering ges där det behövs. Man städar och djuren får mat.

ABC-teamet färdas runt på gatorna i Jaipur för att fånga in herrelösa hundar som ska kastreras och vaccineras. Under tiden, på sheltret,  startar operationerna av de hundar som anlände dagen innan.

Apoteksmottagningen öppnar kl. 8.00 och människor och husdjur anländer med en mängd olika problem som den tjänstgörande veterinären får ta itu med.

På ett annat ställe i sheltret kommer räddningsteamet in med en skadad kalv. Den har blivit påkörd av en bil och behöver behandlas för ett skadat framben.

En häst anländer bak på en öppen lastbil och behöver hjälp för misstänkt kolik.

Till apoteksmottagningen anländer nu den här stackars katten och släpps in för att få behandling mot misstänkt kattinfluensa.

Hela dagen igenom strömmar djur in, i behov av snabb hjälp. Många har kärleksfulla ägare, vars husdjur behöver vanliga rutinbehandlingar. Andra är herrelösa och anländer tillsammans med människor som bara inte kunde gå förbi och lämna dem åt sitt öde.

Hundvalpen här hade ett otäckt sår på frambenet, ett resultat av en bilkollision. Det är osäkert om benet kan räddas och en amputation kanske måste utföras för att rädda hundens liv.

Apoteksmottagningen stänger mitt på dagen, men sheltret är öppet dygnet runt och avvisar aldrig ett djur som behöver hjälp. Eftermiddagarna ägnas åt att behandla alla djur som vistas på sheltret. Arbetet kan variera från att man utför en komplicerad operation till att man kelar med ett skrämt djur.

Bassi CRC erbjuder numera en dags fri veterinärvård den 13 varje månad. Detta initiativ kommer förhoppningsvis att uppmuntra fler djurägare i närheten av centret att ta med sina djur för regelbunden behandling och vaccination.

 

Rabieskontroll

Vid sidan av vårt ABC-arbete fångar vi in och vaccinerar hanhundar mot rabies och ger nödvändig veterinärbehandling.

 

Skadade djur

Jaipur växer mycket snabbt. Fem stora sjukhus, köpcentra, affärskomplex och hotell har växt fram. Då man bygger används åsnor regelbundet för att transportera byggmaterial. När den här stackars åsnan arbetade på en plats i Jaipur, råkade den ut för en fruktansvärd olyckshändelse och förlorade sin ena hov. Arbetarna på platsen tillkallade HIS. Smärtan och lidandet var outhärdliga, och den enda hjälp som veterinären tragiskt nog kunde erbjuda var avlivning.

En dimmig morgon linkade en halt kamel långsamt in till CRC. Kamelägaren hade gått 6 kilometer för att få hjälp efter att han hört talas om CRC genom en vän som fått sin kamel räddad. Kamelen sövdes och Dr Deepak undersökte trampdynan noggrant. En liten bit glas hittades och avlägsnades. Såret rengjordes med antiseptisk lösning och kamelen fick ett bandage för att skydda såret från jord och damm. Med sig fick han en kur antibiotika, värktabletter och bandage. Efter regelbunden omvårdnad hos veterinär i sex veckor började kamelen gå normalt. Ägaren var överlycklig och tacksam mot hela CRC-teamet och deras hårda arbete för att rädda hans kamel. Han hade nästan förlorat hoppet om att hans kamel skulle kunna arbeta med honom mera.

Märren nedan hade arbetat med sin ägare som bröllopshäst i många år. När hon återvände från ett särskilt sent uppdrag blev hon påkörd av en lastbil i hög fart, vilket nästan slet sönder all muskulatur på hennes högra bakdel. Ingen veterinär fanns att tillgå i området, och ägaren fick på något sätt försöka få iväg henne till HIS shelter. Han var för fattig för att kunna anlita ambulans och var tvungen att göra hela resan till fots. Otroligt nog lyckades märren halta sig fram många kilometer med fruktansvärd smärta, påskyndad av sin orolige ägare. När de kom fram till sheltret togs de omedelbart omhand av veterinärkirurgerna, och efter akutbehandling och en 15 dagars vistelse där återhämtade sig märren fullständigt.

Kor och kalvar

En sen kväll tog HIS räddningsteam hand om den här kalven med ett omfattande sår  fullt av krälande fluglarver på frambogen. Såret var enormt och orsakade intensiv smärta. Behandling sattes snabbt in. Daglig vård krävdes under lång tid, och som tur var läktes såret till sist. Efter att  kalven tillfrisknat fullständigt fördes den till en fristad för nötkreatur, där den får tillbringa resten av sitt liv.

Kalven på bilden ovan ”frontalkrockade” med en minibuss sent på kvällen och räddades av HIS-personal. En stor del av hals/buk hade slitits sönder. Frivilligpersonalen samlades utom arbetstid för att rädda livet på den. Kalven var mycket ovänlig och kämpade emot ordentligt och lyckades sparka några av sina ev. räddare, innan man lyckades lugna ner honom. (Han var tydligen inte helt övertygad om att teamet var där för att hjälpa honom.) Kalven tillfrisknade snabbt och effektivt beroende på att personalen så snabbt räddade och opererade honom.

Fastän det är skrämmande att se, är ändtarmsframfall vid födande inget ovanligt. Den här kon blev korrekt opererad, tillfrisknade och är nu lycklig mor till sin nya kalv. Allt som behövdes var lite hjälp från Duli för att få henne att dia.

Vänligen översänt av Dr Sudhir och Dr Pradeep i Jaipur