Rapport från Indien

Indien opindien vovveVeterinärstudenten Christoffer Westin kom nyligen hem från en resa i Indien där han har arbetat som volontär vid Kalimpong Djurskyddscenter (KAS), Kalimpong och Help in Suffering India (HIS),Darjeeling.   

Animal protection network stödjer både Kalimpong Djurskyddscenter och Help in Suffering India ekonomiskt och enligt Christoffer erbjuder både KAS och HIS långt bättre djurvård än de statliga veterinärerna tillhandahåller i dessa områden och då framförallt för hundar och katter.

Enligt Christoffers bedömning är populationskontroll och rabiesvaccination hörnstenarna i Darjeeling men inte till lika stor del i Kalimpong på grund av att de har bättre kontroll på populationen där. Han ser gärna att mer arbete behöver göras med populationen i Dajeeling. Christoffer såg att de indiska veterinärerna har sämre kunskap i medicin avseende sällskapsdjur men att de gör ett bra jobb med tanke på att de knappt läser något om sällskapsdjur under sin utbildning. 

När projekten har mottagning så sprider de kunskap om rabies och varför det är så viktigt att vaccinera och kastrera djuren och befolkningen förstår mer och mer hur viktigt det är. Men den viktigaste kunskapen till människorna är vad de ska göra om de eller deras hundar blivit bitna. Detta är den mest centrala delen i Indiens kamp mot rabies. 

KAS har ett gott rykte i det område de verkar och det saknas i princip helt andra verksamheter som kan hjälpa djuren. Människor åker långt för att få komma till KAS och få hjälp med sina sjuka hundar. Det är dock svårt att göra uppföljningar på djuren som har blivit behandlade då båda projekten har sina verksamheter utanför städerna och människor har inte råd att åka taxi för ett uppföljande besök.

Det är inte bara djuren som får ett bättre liv – våra projekt ger även fina arbetsplatser i ett område som har hög arbetslöshet.

Ovan ser ni bilder från Christoffers arbete vid djurskyddskliniken. Bild 1. Operationsbild, kastrering av gatuhund. Bild 2. Gatuhund som drabbats av kvalster, men som snart ska få hjälp av Christoffer vid kliniken.

Animal Protection Network vill rikta vårt varmaste tack till Christoffer Westin för allt du har gjort för våra projekt och alla djur!