Projekt i Kina

Animal Protection Network stödjer Animals Asia Foundation, Kinas ledande organisation som arbetar mot katt- och hundslakt. Pengarna går till AAF:s utbildningsprojekt för barn, Professor Paws, samt AAF:s program Dr Dog. Vi skänker även regelbundet extragåvor till andra projekt som organisationen genomför.

Professor Paws – ett utbildningsprojekt för skolbarn i Kina

Animal Protection Network stödjer Animals Asia i Kina. Animals Asia har skapat Professor Paws – ett utbildningsprojekt för skolbarn i Kina. Målet är att genom utbildning av nästa generation reducera hundätandet och hunddödandet i Kina.

Från och med hösten 2006 stödjer Animal Protection Network AAF. AAF är en av Asiens ledande organisationer och de gör ett mycket viktigt arbete i ett av världens värsta länder, ut katt- och hundperspektiv. De har en effektiv organisation där 80% av det ekonomiska stöd de får går direkt till de kampanjer som de bedriver.

Professor Paws är ett program där AAF:s skolutbildare reser runt i skolor och låter barn träffa hundar, för att visa att de inte är farliga, utan trevliga och kärleksfulla djur. Det finns en stor utbredd rädsla för hundar i Kina, något som inte förbättrar deras status. Många ser hundar som ohyra. Programmet pågår under en halvdag och barnen för i många fall för första gången i sitt liv röra vid en hund. Dagen avslutas med frågan; Vad behöver en hund allra mest? Barnen svarar i kör: “Kärlek”.

Först var barnen livrädda för den stora hunden som de träffade. Men efter en Professor Paws-lektion byttes rädslan mot kärlek. Nästa steg för Professor Paws utbildningsprogram under 2008 är att vända sig mot obemedlade och hemlösa barn i Hong Kong.

Två kinesiska barn med hunden Professor Schneider på AAF:s utbildningsprogram Professor PawsHunden “Professor Schneider” under en hård arbetsdag i skolan.

Glad pojke med hund och hundambassadörscertifikat på Professor Paws utbildningsprogram i KinaUtbildningshundar på AAF:s skolprogram Professor Paws i KinaKinesisk skolpojke ger en hund godis på Professor Paws skolutbildningsprogram
Kinesiska skolbarn klappar en lärarhund i Professor Paws utbildningsprogramSkolbarn i Kina kramar om en av hundarna i Professor Paws program

Här är bilder från AAFs medverkan på regeringens engelska skolfestival. På den första är Little Johnsson med sitt hundambassadörscertifikat; som han mycket stolt visar upp. På den andra bilden är lärarna Donna, Bear och Lucky. På den tredje får barnen lära sig hur man ska göra när man ger en hund godis. På den fjärde klappar barnen en av de snälla lärarna. På den sista bilden kramar barnen “Professor Bear”, som alla barnen först var väldigt rädda för…

Dr. Dog – ett djurterapiprogram för äldre och sjuka

Dr. Dog är en innovativ djurterapi-program som ger människor det de behöver mest – en bästa kompis! Animal Protection Network har stött detta AAF-program i Kina med pengar från Sverige sedan våren 2008. Vi tycker att det är helt fantastiskt att det har fungerat så bra för att bryta barriärerna mellan människor och djur i Kina. AAF är så tacksamma för den hjälp som de får av oss, och är både glada och förvånade att människor från andra sidan jorden hjälper dem.

AAFs “läkarhundar” ger sina patienter känslan av att de är de mest speciella personerna i hela världen – en ny lojal vän som inte dömer p.g.a. utseende eller sjukdom och en vän som accepterar dem oavsett klass, ras, ålder eller handikapp.

Dr. Max – en vänlig golden retriever – fick bara en timme i Duchess of Kent Children’s Hospitals trädgård i 1991… det blev en vistelse som markerade början av en positiv förändring av samhällets uppfattning av hundar och i Maxs botande tasspår, Dr. Dog-programmet har bokstavligen vuxit med hopp och skutt!

Dr. Dog startades av Jill Robinson, grundaren till Animals Asia Foundation (AAF). Djurterapi-konceptet började i Asien med bara en hund och en vision att främja djurens välfärd genom männskovälfärd. Nu finns över 300 “hund-konsulter”, officielt registrerade Animals Asia Foundations terapihundar, och grupper av hängivna volontärer, som regelbundet besöker sjukhus, handikapphem, ålderdomshem, ungdomshem, barnhem och skolor där de sprider värme och ovillkorlig kärlek till människor med behov i sex länder över hela Asien.

Idag har Dr. Dog expanderat bortom all förväntan och har börjat med nya undervisningsinitiativ för att främja respekt för allt liv, liksom att sprida en unik blandning av hundtröst, -skratt och -vänskap i Taiwan, Kina, Japan, Indien och Filippinerna.

Glad gammal man umgås med hund i AAF:s Dr Dog-program  Djurterapi i AAF:s Dr Dog-program i KinaLiten flicka kramar en hund i Animals Asia Foundations Dr Dog-programGlad patient möter en hund i AAF:s Dr Dog-program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder från AAFs Dr. Dog program; det är rörande att se hur glada patienterna blir när de får träffa dessa kärleksfulla doktorer.