Juli 2006

Juli/Augusti, 2006 Hjälp oss stoppa djurplågeriet av hundar och katter i Asien
   Innehåll 

1 . Rapport: Fillipinerna
2 . Rapport: Thailand

3. Goliat och Mike


Vill du bli medlem i Animal Protection Network? Gå in här.


 
Ännu inte medlem?
Är du ännu inte medlem i Animal Protection Network? Bli det idag och hjälp till att rädda hundar och katter i Asien. Just nu behöver vi medlemmar mer än någonsin. För 90 kronor kan vi frita en hund från ett illegalt slakteri i Filippinerna. Och för 90 kr kan vi operera en behövande hund eller katt i Thailand. Under 2005 har vi räddat 100-tals hundar från olaglig slakt och opererat och kastrerat hundratals hundar och katter på Kho Samui och Phuket. Men vi vill hjälpa fler till ett värdigt liv. Alla pengar vi får in går oavkortat till våra partners i Asien.
Sätt gärna in ett bidrag på postgiro: 262249-6 eller bli medlem här.


Animal Protection Network
Box 901 76
120 22 Stockholm
Telefon: 0762-158423

Pg: 262249-6
Bg: 5829-8373


 

 

 

 

Rapport från Filippinerna: Förra helgen räddade Animal Protection Network hundar som var på väg till slakt
Med hjälp av Animal Protection Networks ekonomiska support gjorde vår partner Animal Kingdom Foundation ett nyligen ett tillslag mot illegal hundhandel i Filippinerna. Här följer en sammanfattning av den senaste rapporten från Animal Kingdom Foundations arbete:I slutet på juli 2006 gjorde Animal Kingdom Foundation tillsammans med Filippinsk polis ett tillslag i Tuguegarao, tolv timmars bilfärd utanför Manilla. De beslagtog sexton hundar, av två av polisen kända hundkötthandlare.

De sexton hundarna var rädda, törstiga och överhettade när de räddades. De har nu kommit till Animal Kingdom Foundations hundcenter. Här kommer de att få vård och rehabilitering. Centret håller just nu på att byggas och kommer att kunna vara hem för tusen hundar i framtiden.

Läs hela rapporten här.

Rapport från Thailand: Dog Rescue Center Samuis arbete
Rapport från Thailand: Dog Rescue Center Samuis arbete
Animal Protection Network stödjer DRCS, Dog Rescue Center Samui, med ca 2000 kr i månaden. Det kostar ungefär 90 kronor att operera och ta hand om en sjuk katt eller hund. Det innebär att Animal Protection Networks medlemmar möjliggör att fler än tjugo djur räddas i månaden. Animal Protection Network har varit nere i Thailand på Ko Samui och träffat Brigitte på DRCS. Det är ingen tvekan om att hon gör ett fantastiskt jobb.
Tyvärr förgiftas hundarna av hotellägarna på Ko Samui. Det är en väldigt plågsam död för hundarna. DRCS jobbar aktivt med steriliseringsprogram och kastreringar, för att långsiktigt reducera överpopulationen med hundar på ön. En kastrering kostar ungefär 90 svenska kronor. Det är något som Animal Protection Network också stödjer dem ekonomiskt med så att färre hundar slipper förgiftas till döds. DRCS driver en dialog med hotellägarna, men de lyssnar inte. Det händer ibland att turister tar in förgiftade hundar till DRCS, ibland går det att rädda livet på dem, ofta inte.DRCS får in väldigt många hemlösa valpar. Tyvärr har det gått virus och många av dem har dött. Vissa är i väldigt dåligt skick när de kommer in, med svagt immunförsvar. Många överlever och blir starka och fina hundar. Just nu håller DRCS på att bygga ett hundhus till valparna där man ska ha extra bra hygien som är anpassat till de små.
Läs mer om Animal Protection Networks arbete i Thailand här.

Hur går det med hundarna Goliat och Mike?

Goliat Leo och Mike var två av de tusentals och åter tusentals hundar som förlorade sina hem under Tsunamin i Thailand. Animal Protection Network har samlat in 11 536 kronor till dessa två hundar, via två loppisar samt en särskild insamling på vår hemsida, vilket täckte deras resa till Tyskland. De kommer att befinna sig där i fyra månader, för att sedan kunna resa till Sverige, enligt Jordbruksverkets regler. Vi är medvetna om att det bara är två individer som får hjälp av alla de hundratusentals djur som blev hemlösa efter Tsunamin. Men förtvivlan i deras ögon när vi träffade dem på Koh Samui gör oss övertygade om att man ibland måste hjälpa enskilda hundar också. Förhoppningsvis kommer Mike och Goliat Leo att verka som goda ambassadörer i väst för sina bröder och systrar i Asien. De har de bra i Tyskland båda två. Goliat Leo kommer eventuellt stanna i ett hem i Tyskland, medan Mike anländer till Sverige under augusti månad. Är du intresserad av att bli matte eller husse till någon av hundarna, maila till Anna Almberg på anna@animalprotection.se.
Läs mer om Goliat Leo och Mike här.


Nyhetsbrev skapat av Johan Waldenström | www.11-D.net