April 2006

 

 

   

       Nyhetsbrev 
 Animal Protection Network                      

 

april, 2006

Hjälp oss stoppa djurplågeriet av hundar och katter i Asien

Innehåll
1. Rapport: Thailand
2. Rapport: Filippinerna
3. Goliat och Mike

 

 

Om organisationen
Varje dag slaktas 40000 hundar och tusentals katter i Asien. Många av dem torteras till döds. Djurskyddsorganisationerna i Asien arbetar i ständig motvind och kan inte själva kan samla in pengar till sin verksamhet.

Det är här du och jag behövs. Animal Protection Network är en svensk organisation som genom våra medlemmar stödjer arbetet mot slakten av hundar och katter i Asien.

Bli medlem

 


 

 


Hur resonerar en vanlig korean om hundslakt i Sydkorea?

Läs om en ung tjejs berättelse från Sydkorea:

Många tycker nog att det är hemskt att koreaner äter hundkött, men deras hundhållning är inte lik våran här i Sverige. Hundar i Korea är inte sällskapsdjur som man ska aktivera och hålla igång. De behandlas väl mer som fiskar. De flesta har små raser och Paris Hiltons mode gäller, alla hundar bärs och de flesta får inte gå ut en enda gång i under sin livstid.

 

Läs hela berättelsen här

 


Rapport från Thailand

 

Animal Protection Network stödjer DRCS, Dog Rescue Center Samui, med ca 2000 kr i månaden. Det kostar ungefär 90 kronor att kastrera eller operera och ta hand om en sjuk katt eller hund. Det innebär att våra medlemmar möjliggör att fler än 20 djur opereas varje månad. Animal Protection Network har varit nere i Thailand på Koh Samui och träffat Brigitte på DRCS. Det är ingen tvekan om att hon gör ett fantastiskt jobb.

Tyvärr förgiftas hundarna av hotellägarna på Koh Samui. Det är en väldigt plågsam död för hundarna. DRCS jobbar aktivt med steriliseringsprogram och kastreringar, för att långsiktigt reducera överpopulationen med hundar på ön. En kastrering kostar ungefär 90 svenska kronor. Det är framför allt detta projekt som Animal Protection Network stödjer ekonomiskt så att färre hundar förgiftas till döds. DRCS driver en dialog med hotellägarna, men de lyssnar inte. Det händer ibland att turister tar in förgiftade hundar till DRCS, ibland går det att rädda livet på dem, ofta inte. DRCS får in väldigt många hemlösa valpar. Tyvärr har det gått virus och många av dem har dött. Vissa är i väldigt dåligt skick när de kommer in, med svagt immunförsvar. Många överlever och blir starka och fina hundar. Just nu håller DRCS på att bygga ett hundhus till valparna där man ska ha extra bra hygien som är anpassat till de små.

 

www.animalprotection.se 

 


Rapport från Filippinerna

Här följer en sammanfattning av den senaste rapporten från Animal Kingdom Foundations arbete (Animal Protection Networks samarbetspartner i Filippinerna).

I augusti 2005 gjordes ett tillslag mot Baguios öppna marknad, men AKF var även aktiva med flera övervakningar. Detta för att fastställa hur försäljarna på marknaden samarbetar med hundhandlare och slaktare, och om de jobbar enligt ett kontinuerligt schema. Allt detta kan hjälpa till i syftet att i framtiden hitta möjligheter till legala tillslag mot slakterier och försäljare av hundkött. Tillslaget vid Baguios marknad blev mycket uppmärksammat av media.

 

I oktober 2005 genomfördes två tillslag, ett som lyckades och ett som tyvärr misslyckades. Det lyckade tillslaget resulterade i att fyra hundar räddades. Dessa hundar fördes sedan till Alamino stads hundinhägnad.

I november 2005 kunde AKF göra ett tillslag mot ett marknadsstånd och där konfiskera 103 kilo hundkött.

I december 2005 följdes ett tidigare fall upp, där en kvinna blivit arresterad och åtalad för att ha sålt hundkött. AKF återvände till platsen där hon tidigare sålt köttet, pratade med flertalet människor och kunde lyckligtvis fastställa att kvinna, trots allt, slutat att sälja hundköttet.

Under januari 2006 har AKF genomfört två tillslag, ett på en marknad där tre försäljare ertappades och ett annat vid ett slakteri där slaktaren och ägaren kunde arresteras. Inga hundar kunde tyvärr räddas vid dessa tillfällen.

Den nya metoden med tillslag mot försäljning av kött räddar många gånger inga hundar direkt men är ett effektivt sätt att stoppa slakten på. Det har också resulterat i flera nyhetsinslag som för fram frågan och avskräcker de som tjänar pengar på slakten av hundar.

Under januari månad var AKF även aktiva med att förhandla om en 2.7 hektar stor mark där de i framtiden kan ha cirka 1000 hundar.

 

www.animalprotection.se 

 


Hur går det med hundarna Goliat och Mike?

Goliat och Mike är två av de tusentals och åter tusentals hundar som förlorade sina hem under Tsunamin i Thailand. Animal Protection Network har samlat in 11 536 kronor till dessa två hundar, vilket täcker deras resa till Sverige. De kommer att flyga via Frankfurt i Tyskland, för att vi ska hålla nere kostnaderna. Vi söker fortfarande efter en kontaktperson i Tyskland. Förhoppningsvis kan hundarna komma inom kort. Vi är medvetna om att det bara är två individer som får hjälp av alla de hundratusentals djur som blev hemlösa efter Tsunamin. Men förtvivlan i deras ögon när vi träffade dem på Koh Samui gör oss övertygade om att man ibland måste hjälpa enskilda individer. Förhoppningsvis kommer Mike och Goliat att verka som goda ambassadörer i väst för sina bröder och systrar i Asien. Mer information kommer så fort vi kan rapportera framsteg.

 

www.animalprotection.se