Från farm till frihet

Peace by Piece. Räddningsprojekt för gallbjörnar i Nanning, Kina.Peace by Piece i Nanning, Kina är den största räddningsaktionen som har ägt rum av gallbjörnar, och på den här sidan kommer vi att följa Animals Asia Foundations arbete med att rädda 130 björnar – från farm till frihet.

Björnarna har levt under fruktansvärda förhållanden och många av dem har varit fast i små burar sedan födseln. Björnfarmaren hade farmen under många år men hans dotter lyckades övertyga honom om att utvinningen av galla är en grym metod. Animals Asia Foundation kommer att ta över både farmen och björnarna, och hyra marken för att omvandla farmen till ett räddningscenter. De sjukaste björnarna kommer att föras till Animals Asias befintliga räddningscenter men de resterande björnarna kommer att leva på räddningscentret.

Den gamla björnfarmen kommer även att användas som utbildningscenter och arbetarna på björnfarmen kommer att utbildas och få arbete på räddningscentret för att fungera som gott exempel för andra björnfarmare i regionen.